Személyautó ütközött kisbusszal Aradon: 23 személy érintett a balesetben

Kisbusz ütközött egy személygépkocsival kedd reggel 7 óra után nem sokkal Aradon. A balesetben összesen 23 személy érintett, ezért a katasztrófavédelem vörös közbeavatkozási kódot rendelt el.

Az Arad megyei készenléti felügyelőség szóvivője, George Pleşca néhány részletet is ismertetett: a kisbuszban 20 személy, valamint a sofőr utazott, míg a kisutóban ketten ültek.

A baleset után hét áldozatot szállítottak kórházba, mindannyian eszméletüknél voltak, senki nem veszítette életét. A többi sérült nem igényelt kórházi kezelést, őket a helyszínen látják el a mentősök – tette hozzá George Pleşca.

Fotó: Arad Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a kisbuszt egy 47 éves ópálosi (Păuliș) férfi vezette, míg a személygépkocsit egy 48 éves aradi nő. Az ütközés a Bogdan Voievod utcai egyik kereszteződésnél történt, amelynek következtében a kisautó felborult az úttesten.

Mindkét jármű vezetőjét alkoholtesztnek vetették alá, de mindkettő eredménye negatív lett. A rendőrség még vizsgálódik a baleset pontos körülményeinek a felderítésére. Ugyanakkor gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak büntetőjogi eljárást.

(Címlapkép: Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség)

Kapcsolódók

Kimaradt?