Szélvihar: kisodródott egy gép a kolozsvári repülőtér leszállópályájáról, fa dőlt egy autóra

Kisodródott egy gép a leszállópályáról hétfő este a kolozsvári nemzetközi repülőtéren, senki nem sérült meg. Bánffyhunyad közelében pedig menet közben borult egy autóra egy fa. Az eseteket az erős szél okozta.

A repülőtér parancsnoka, David Ciceo kedden a sajtónak elmondta, a Wizz Air Bolognából érkező repülője landolás után a heves szél ellenére megfordult a leszállópályán. „Ilyen időjárási körülmények között nem volt ajánlatos megfordulnia a pilótának, de ezt megtette. A manőver közben a gép egy része lesodródott a pályáról” – magyarázta David Ciceo.Illusztráció | Fotó: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj/Facebook

A repülőtér parancsnoka elmondta, hogy a repülő nem rongálódott meg, az utasoknak sem esett bajuk, de az incidens miatt a Wizz Air Valenciából és a Lufthansa Münchenből érkező járata több mint fél órás késéssel szállt le Kolozsváron.

Szintén a szélvihar következtében egy autóra zuhant menet közben egy fa a 60-as európai út Kolozs megyei szakaszán, Bánffyhunyad és Marótlaka (Morlaca) között hétfőn éjszaka. A baleset miatt egy ideig állt forgalom, a katasztrófavédelem pedig figyelmeztető üzenetet küldött ki a RO-Alert rendszerben.

Hétfőn este egyébként Kolozs megyében vörös jelzésű szélviharra vonatkozó figyelmeztetés volt érvényben, a hegyvidéken helyenként 135 kilométer/órás széllökések is voltak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?