Szatmárnémeti ünnepi fényben (FOTÓK)

Megtelt családokkal, kicsikkel és nagyokkal Szatmárnémet új főtere csütörtök délután 6 órakor, ugyanis ekkor kapcsolták fel a karácsonyi díszkivilágítást, ekkor vette kezdetét a karácsonyi vásár és lépett működésbe az óriáskerék, amely már napok óta izgalomban tartja a szatmáriakat. Ez ugyanis az idei karácsonyi vásár fő szenzációja.

A szerző felvételei

A díszkivilágítást a hagyományoknak megfelelően Kereskényi Gábor polgármester gyerekek segítségével kapcsolat fel a hangos visszaszámlálást követően. Fúvószenekar koncertezett, miközben a résztvevők megrohamozták a kézművesek és forralt almalevet és bort kínáló standokat. Akik igazán éhesen érkeztek a nagy eseményre, frissen sütött kolbásszal, sertéshússal csillapíthatták étvágyukat.

Szatmárnémetiben nagy vonalakban 400 ezer lej körüli összeget költöttek a karácsonyi hangulat megteremtésére. Az új főtér mellett a Batthyány sétányon is fénybe borultak a fák, de a 16-os és 17-es lakótelep parkjában is karácsonyi hangulat uralkodik, illetve Szatmárzsadányba is jutott a díszekből. Díszkivilágítást helyeztek el a Szamoson átívelő hidakon is.

Az új főtéren a Mikulás háza is várja a gyerekeket: ott nem csak a nagyszakállúval lehet majd találkozni, de rengeteg kézműves foglalkozás is várja a résztvevőket, akik az előrejelések szerint több mint 1300-an lesznek.

A karácsonyi vásárban a következő napokban helyi zenekarok, lemezlovasok, gyermekkórusok gondoskodnak a jó hangulatról, a január 3-ig tartó rendezvény részeként pedig szilveszteri utcabált is szerveznek majd a vásár területén, illetve innen lesz majd a legjobban látható az újévköszöntő tűzijáték is. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?