Súlyos hiányosságokat tárt fel a nyári turistaszezonban az élelmiszerbiztonsági hivatal

Csaknem 4,076 millió lejre szabtak ki bírságot és több mint 2100 kilogrammnyi élelmiszer megsemmisítését rendelték el az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági felügyelők a 2022-es nyári szezonban folytatott ellenőrzések során.

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) hétfői közleménye értelmében június 27-e és augusztus 28-a között összesen 1970 ellenőrzést végeztek a vendéglátás, illetve az élelmiszer-kiskereskedelem terén tevékenykedő gazdasági szereplőknél. Ezek nyomán összesen 439 bírságot szabtak ki 4 075 800 lej értékben, egy vállalatot bezárattak, négynek pedig ideiglenesen felfüggesztették a tevékenységét. Ugyanakkor elrendelték 2116,74 kg-nyi emberi fogyasztásra nem alkalmas élelmiszer (hústermékek, hal és haltermékek stb.) megsemmisítését.

Fotó: Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság

Az ellenőrzések nyomán elsősorban az élelmiszertermékek nem megfelelő helyiségekben történő árusítása, a csomagolás és címkézés terén észlelt rendellenességek, higiéniai hiányosságok, tárolási rendellenességek, illetve lejárt szavatossági idejű termékek árusítása miatt büntettek.

Az ANSVSA úgynevezett nyári parancsnoksága a tengerparti üdülőtelepeken, a különféle fesztiválokon és gasztronómiai rendezvényeken is végzett ellenőrzéseket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?