FRISSÍTVE – Túl van az életveszélyen a súlyos gyógyszermérgezéssel kórházba szállított hat testvér

FRISSÍTVE: Súlyos állapotban szállítottak kórházba hat testvért, akiknek szülei egy hónapra elegendő, TBC elleni kezelésre felírt antibiotikumot adtak be. FRISSÍTÉS: az orvosok stabilizálták a gyerekek állapotát, túl vannak az életveszélyen.

A Digi24 információi szerint súlyos gyógyszermérgezés történt a Călărași megyei Drăgălina településen, ahol egy család hat gyermekét kellett kórházba szállítani azt követően, hogy szüleik egy havi adagnak megfelelő dózis, TBC-re felírt antibiotikumot vetettek be a kicsikkel.

A SMURD helikoptere három gyereket Bukarestbe szállított, a többieket mentőautó szállítja kórházba.

A Călărași Megyei Rendőrfelügyelőség arról tájékoztatott, hogy a hat gyermek a gyógyszer bevétele után rosszul lett, eszméletét vesztette.

A családnak 8 gyermeke van, de közülük ketten nem voltak hajlandóan lenyelni a gyógyszert.  A rendőrség vizsgálja, hogyan történhetett az eset.

FRISSÍTÉS: „A Călărași megyei Dragalináról származó hat gyermek állapota stabil” – tájékoztatott  Raluca Alexandru, a bukaresti Grigore Alexandrescu kórházba szóvivője.

„Eszméletüknél vannak, az első diagnózisok alapján úgy tűnik, nem léptek fel komplikációk” – tette hozzá az orvos. A gyerekek egy egész hónapra elegendő adag izoniazidot, a tuberkulózis kezelésére használt antibiotikumot vehettek be. A gyógyszert „megelőzés céljából” adták be nekik a szüleik. 

A szóvivő azt is elmondta, hogy öt lányt (5 és 16 év közöttiek), valamint egy 13 éves fiút kezelnek a kollégái.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?