banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Stelian Ion szerint nyomást gyakoroltak rá az ügyészek kinevezése miatt

Stelian Ion menesztett igazságügyi miniszter csütörtökön kijelentette: korábban olyan jelzéseket kapott, miszerint másvalakinek kellene helyette koordinálnia a magas rangú ügyészek kinevezési eljárását, hogy a folyamat „előre eldöntött eredménnyel” záruljon.

Csütörtök reggeli nyilatkozatában a szerdán este leváltott tárcavezető emlékeztetett: a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyészi tisztsége már régóta betöltetlen, de üresen állnak más fontos posztok a DIICOT-nál és a korrupcióellenes ügyészségnél (DNA) is. „Több jelzést is kaptam az idők folyamán, miszerint nincs rendjén, hogy egy USR-s miniszter vagy kimondottan én koordináljam ezt az eljárást, és másvalakinek kellene ezt végeznie, hogy a folyamat előre eldöntött eredménnyel zárulhasson. Egyértelmű jelzéseket kaptam erre” – mondta Stelian Ion.

Az igazságügyi miniszter úgy vélekedett, hogy a magas rangú ügyészeket átlátható módon, az intézmények párbeszéde révén kell kinevezni. Ugyanakkor felhívást intézett a bírákhoz és ügyészekhez, ne engedjék, hogy a politika befolyásolja a munkájukat.

(Nyitókép: Agerpres)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?