banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Stelian Ion a diaszpóra-tüntetés évfordulóján: az észszerűség határát súrolja az ítélet elhúzódása

Stelian Ion igazságügyi miniszter szerint „az ésszerűség határát súrolja” a döntéshozatal elhúzódása a 2018. augusztus 10-i bukaresti tüntetés ügyében.

A demonstráció harmadik évfordulóján kiadott közleményében a tárcavezető megállapította, hogy a közvélemény már három éve várja az ítélethozatalt ebben az ügyben. „Ez hosszú idő, sokakban csalódást okozott a dosszié megfeneklése” – vélte a miniszter.

Stelian Ion emlékeztetett arra, hogy a korábban lezárt dossziét újranyitotta az ügyészség, a legfelsőbb bíróságon pedig folyamatban van az ügy halogatásával kapcsolatos panaszok tárgyalása.Archív felvétel a tömegoszlatásról | Fotó: Agerpres

„Ha a bíróság azt állapítja meg, hogy az ügy elhúzódása túllépte az ésszerűség határát, akkor határidőt szabhat a dosszié véglegesítésére. Meggyőződésem, hogy nem jut ugyanarra a sorsa, mint a bányászjárás és a forradalom ügye, és hamarosan megtudhatjuk az igazságot” – zárul közleményét a miniszter.

Három évvel ezelőtt a nyugaton élő román diaszpóra nevében rendeztek tüntetést Bukarestben az akkori szociáldemokrata kormány igazságszolgáltatást érintő törvénymódosításai ellen. A megmozdulás erőszakos tömegoszlatásba torkollott, utólag pedig eljárást indítottak a csendőrség vezetői ellen, de az ügyet ejtették, majd újranyitották.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?