Spontán sztrájkba kezdett a bukaresti tömegközlekedési vállalat szakszervezete

Spontán beszüntette a munkát csütörtök reggel a bukaresti közszállítási vállalat (STB SA) dolgozóinak egy része a szakszervezet felszólítására. A vállalat vezetősége közölte, hogy a sztrájk illegális, és a munkát beszüntető emberek nem kapnak fizetést a le nem dolgozott időszakra.

Fővárosi villamosremíz: se ki, se be | Fotó: AgerpresA fővárosi közszállítási vállalat több járműve a járműtelepeken és a buszpályaudvarokon vesztegel - közölte az intézmény vezetősége, amely bírósághoz fordul a munkabeszüntetés illegális voltának megállapítására és a kár megtérítésére.

A STB a bukaresti lakosság elnézését kérte a kialakult helyzetért, és a Bukarest-Ilfov megyei kistérségi közszállítási egyesület (TBPI) segítségét kéri a járatok biztosítása érdekében.

A bukaresti közszállítási vállalat (STB) szakszervezeti tagjai szerdán tüntettek az intézmény székháza előtt, a vezérigazgató lemondását követelve. A szakszervezet elégedetlenségét az váltotta ki, hogy a STB idei költségvetése kisebb összeget irányoz elő fizetésekre, mint tavaly.

Kapcsolódók

Kimaradt?