Rossz hír a tanároknak: törvénnyel szabályoznák a különórákat

Fotó: MTI

Az oktatási minisztérium törvénnyel tiltaná, hogy az a tanár korrepetálja a diákot, aki az iskolában is tanítja. Tehát azoknak a tanulóknak, akiknek egy adott tantárgyból korrepetálásra van szükségük, más tanárt kellene keresniük, mint aki az iskolában foglalkozik velük. A tilalom a 2022–2023-as tanévtől léphet életbe, és az ezt figyelmen kívül hagyó tanárokat szankciókkal sújthatják – mondta Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

„Természetesen a korrepetálás más európai országokban is működik, ez az oktatás érdekében történik” – tette hozzá a tanügyminiszter a Digi24-nek adott interjújában. Ugyanakkor szerinte fontos, hogy a tanárok erőfeszítéseket tegyenek annak érdekében, hogy a tanulóknak ne legyen szükségük különórákra járni.

„Szeretnénk, ha az osztályzatok relevánsak lennének, és ha az oktatási rendszerben tiszteletben tartanák az etikai feltételeket. Az értékelés relevanciája megkérdőjelezhető, ha a tanár a tanórák mellett korrepetálja a tanulót, majd pedig osztályozza” – magyarázta Sorin Cîmpeanu. Hozzáfűzte, fontolóra veszik a szankciók bevezetését is az előírások megszegése esetén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?