banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Soós Zoltán: elnéptelenedhet Marosvásárhely

Elnéptelenedhet Marosvásárhely, ha engedjük letérni arról az útról, amelyre nehezen ismét ráállt – erre figyelmeztetett Soós Zoltán, Marosvásárhely újrázni készülő polgármestere az Erdély TV-ben.

„Mielőtt átvettük volna a várost, jelentős volt a fiatalok elvándorlása, stagnált Marosvásárhely, bármibe is fogott az ember, falakba ütközött, nem adtak engedélyeket, különféle feltételeknek kellett megfelelni, hogy ne használjak csúnya szavakat” – jelentette ki Soós Zoltán az Erdély Tv 24plusz című műsorában.

Arról beszélt, hogy az elmúlt három évben lendületet vett Marosvásárhely, annak ellenére, hogy számos előre nem látott akadállyal szembesült a városvezetés, és olyan intézkedéseket hozott, amelyek arra ösztönzik a fiatalokat, hogy itthon maradjanak, a városba jöjjenek, családot alapítsanak, itt képzeljék el a jövőjüket. 

Rámutatott arra, hogy a Covid előtti statisztikákból is világosan látszott, hogy már a középiskolások körében is magas volt az elvándorlási hajlam, ugyanis nem látták a lehetőséget Marosvásárhelyen. „Épp ez volt annak a munkának a lényege, amit már 2015-ben elindítottunk, hogy leváltsuk a Florea-féle várostvezetést, hogy visszaadjuk a reményt Marosvásárhelynek és lehetőségeket teremtsünk” – fogalmazott Soós Zoltán.

Az újrázni készülő polgármester kiemelte, hogy két bölcsőde épül, folyamatban van több iskolának az átfogó felújítása, bicikliút épül. „Még mindig nagyon sok a lemaradás a felújítások, az iskolaátadások ellenére. A városnak a bölcsődéje év végére lesz kész, ami 150 családnak fog lehetőséget teremteni, ez egy hatalmas dolog. Viszont a református egyház a magyar állam támogatásával már átadott egy bölcsődét 2023-ban, itt 60 családnak nyitottunk lehetőséget” – fogalmazott Soós Zoltán.

Az újrázni készülő polgármester arról is beszélt, hét ellenjelöltje közül kettő számít jelentősebbnek, de egyikük sem akar fejlődést a városban.  „Dorin Florea eredményeit láttuk az elmúlt 20 évben, stagnálást hozott a városban, és nincs ahogy négy év után jobban gazdálkodjon, mint tette azt két évtizeden keresztül” – fogalmazott Soós Zoltán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?