Sikeres az online oktatást elősegítő SuliTV és ClassyEdu kezdeményezés Hargita megyében

Pozitív visszajelzést kapott a Közalkalmazottak Országos Ügynökségétől (ANFP) Hargita Megye Tanácsának és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének közös online oktatást elősegítő kezdeményezése. A SuliTV és ClassyEdu program a végzős diákok felkészítésében segített.

A Közalkalmazottak Országos Ügynökségének minden évben megjelenő beszámolója idén a koronavírus-járvány nehézségeire adott válaszokat gyűjtötte össze. Ilyen jó példaként jelenik meg a két Hargita megyei kezdeményezés is.

„Hargita Megye Tanácsa prioritásként kezeli ezt a területet. Az online oktatásban lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a diákoknak megfelelő körülményeket és minőségi oktatást biztosítsunk. A SuliTV és a ClassyEdu két olyan ötlet, amely sikeres volt, ezt mutatja a Közalkalmazottak Országos Ügynökségének beszámolója is. Bízom benne, hogy a diákok hamarosan visszaülhetnek az iskolapadokba. Folytatnunk kell a munkát, mert nem tudhatjuk még, hogy hosszú távon milyen lemaradást okozott a fiataloknak az otthontanulás" – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A távoktatási program Hargita Megye Tanácsa és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége kezdeményezésére, Hargita és Kovászna megye tanfelügyelősége, illetve az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza partnerségével valósult meg, a sorozatot a Hargita Stúdió készítette el.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?