banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Sepsiszentgyörgy: sajnos sok kiskorút küldenek koldulni a szülei

A húsvéti szentmisék, istentiszteletek idején a koldusok is megjelennek a templomok közelében. A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség nagypéntektől húsvét vasárnapig kiemelten felügyeli a templomok környékét, számolt be Hadnagy István.

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség igazgatója szerint az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a húsvéti időszakban megjelennek a koldusok a templomok közelében. Ezek nagy része kiskorú, akiket rendszerint a szülők küldenek kéregetni. Bár gyakran előfordul, hogy a lakosság élelmiszert ad nekik, azt mégis elutasítják. Hadnagy István szerint a koldulásból begyűjtött pénzt italra megy és nem arra, hogy a gyereknek jobb legyen a helyzete.

Illusztráció forrása: Pixabay

„Nehéz dolog elfogadni, de a legokosabb, amit tehetünk, hogy nem adunk pénzt a koldulóknak”, fogalmazta meg kérését a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője. Hadnagy István szerint húsvéti időszakban gyakran előfordul, hogy valaki védelmébe veszi a koldus gyerekeket, ám az a probléma, hogy a gyerekeket a szüleik eszközként használják, valójában nem törődnek velük. Előfordult, hogy a koldus gyerekek a Borvíz utcai elhelyező központba kerültek, de a szülők előbb-utóbb hazavitték, majd ismét kéregetésre fogták őket, mondta Hadnagy István.

Hozzátette: a tavasz beköszöntével azzal is szembesülnek, hogy az előpataki és hetei személyek illegálisan árusítanak medvehagymát és csalánt, amelyek ugyan nem védett növények, de engedély nélküli árusításuk tiltott. A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség szerint az elsődleges probléma nem a növények árusítása, hanem az árusokkal érkező koldusok, illetve a szemetelés és egyéb nemkívánatos megnyilvánulások.

Aki koldulással vagy más helyi jellegű problémával kapcsolatosan akar panaszt tenni, megteheti a 0800-800.767 zöld számon, illetve a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség WhatsApp csatornáján a 0739-886.992 számon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?