„Saját vérükben fognak megfulladni” – újabb fenyegető levelet kaptak a kárpátaljai magyarok

Szijjártó Péter külügyminiszter kijevi látogatásának napján újabb fenyegető levelet kapott a kárpátaljai magyar közösség. Az előző hasonlóan az e-mail ezúttal is az ukrajnai magyar külképviseletekhez és az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központhoz érkezett.

A karpatalja.ma portál szerda esti beszámolója szerint a levelet az ukrajnai magyaroknak és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterhez címezték. „Már figyelmeztettünk titeket. Azt hiszitek, hogy nem látjuk, miként próbáljátok megsemmisíteni a biztonságunkat, azt hiszitek, hogy Ukrajna patriótái hallgatni fognak és elnézik, miként akarjátok elfoglalni a földjeinket?” – olvasható az e-mailben.

A levél halállal fenyegette meg Szijjártó Pétert és a kárpátaljai magyar közösség tagjait. „Mi mindnyájatokat ismerjük, tudjuk, hogy hol vagytok és tudjuk, hogy hol vannak a családjaitok. Ismerünk téged is, Szijjártó. (…) Értsd meg, hogy ha belépsz a szent ukrán földre, csupán napjaid vannak hátra. Ezenkívül, Szijjártó úr, tudd, hogy érkezésed esetén halálra ítéljük a magyarokat is. (…) Hagyjátok abba a tevékenységeiteket Ukrajnában, máskülönben a magyarok a saját vérükben fognak megfulladni” – idézte az e-mail tartalmát a kárpátaljai portál.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Szijjártó Péter szerdai hivatalos kijevi látogatásának előestéjén, kedden vérontással fenyegető, "Ukrajnai hazafiak" aláírással ellátott levelet kapott Magyarország kijevi nagykövetsége, az ungvári főkonzulátus, a beregszászi konzulátus, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ. A kijevi magyar nagykövetség az ügyben feljelentést tett.

(Címplapfotó forrása: karpat.in.ua)

Kapcsolódók

Kimaradt?