Románia minden megyéjében elkezdődik hétfőn a koronavírus elleni oltás

Vasárnap elkezdik mintegy 36 ezer dózis koronavírus elleni védőoltás kiszállítását az ország minden megyéjébe – tájékoztat a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV).

A közlemény szerint január 4-étől az összesen 370 központ több mint 90 százalékában elkezdődik az oltás.

A megyei közegészségügyi igazgatóságok (DSP) összesítik a hozzájuk tartozó oltóközpontok vakcinaigényét, és az oltást megelőző napon 13 óráig elküldik azt annak a regionális központnak, amelynek körzetéhez tartoznak.

A regionális raktárközpontok a beérkezett kéréseknek/ütemterveknek megfelelően előkészítik a szükséges oltóanyag-mennyiséget és leszállítják azokat a DSP-knek, illetve az oltási központoknak.

A COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság egy jogi személyiség nélküli, minisztériumközi szerv, amely a kormányfőtitkárság közvetlen alárendeltségében működik. 

Mint írtuk, Valeriu Gheorghiţă orvos ezredes, az országos oltókampány koordinátrora kijelentette, hogy hétfőtől az egészségügyi dolgozók beoltására létrehozott összesen 370 romániai oltóközpont több mint 90 százalékában beindul a tevékenység, és a cél az, hogy a naponta beoltott személyek száma országos szinten elérje a 20 ezret.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?