A főmikrobiológus szerint sok rezidens orvost nem oltanak be az első körben

 

Számos, a kórházakban tevékenykedő rezidens orvos nem került fel azon személyek listájára, akik első szakaszban kapják meg a koronavírus elleni oltást – állította szerdán Alexandru Rafila szociáldemokrata párti (PSD) képviselő, aki a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke és Románia képviselője az Egészségügyi Világszervezetben (WHO).

„Örvendek, hogy elkezdődött a koronavírus elleni oltáskampány, és az egészségügyi alkalmazottak az Egészségügyi Világszervezet javaslatának megfelelően első szakaszban jutnak hozzá a vakcinához. Azonban nagyszámú rezidens orvos, aki kórházban dolgozik, nem került fel azon személyek listájára, akik első szakaszban kapják meg a koronavírus elleni oltást” – írta Rafila Facebook-bejegyzésében.

Mă bucur că a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical se află în prima...

Közzétette: Alexandru Rafila – 2020. december 30., szerda

A rezidens orvosok „már az első pillanattól kezdve részt vettek a koronavírusos páciensek ellátásában”, emiatt diszkrimináció nélkül őket is első körben immunizálni kell – tette hozzá Rafila, aki felszólítást intézett Vlad Voiculescu egészségügyi miniszterhez és Valeriu Gheorghiţához, a COVID-19 elleni oltási kampány országos bizottságának vezetőjéhez, hogy hozzanak intézkedést ennek érdekében.

(Nyitóképen: Alexandru Rafila | Fotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?