Rareş Bogdan: a PSD és a PNL nem támaszt feltételeket egymás miniszterjelöltjeivel kapcsolatban

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) tárgyalóküldöttségei csütörtökön megegyeztek abban, hogy a felek nem támasztanak feltételeket egymás miniszterjelöltjeinek személyével kapcsolatban.

Erről a PNL első alelnöke, Rareş Bogdan számolt be az újságíróknak a parlamentben, arra a sajtóinformációra reagálva, miszerint a liberálisok feltételül szabták, hogy Sorin Grindeanu volt szociáldemokrata miniszterelnök nem lehet tagja a kormánynak.

A politikus elmondta, szerinte „bonyodalmakkal járna”, ha a PNL átengedné a PSD-nek az igazságügyi minisztérium irányítását. Erre ugyanis szerinte hevesen reagálna a civil társadalom és a sajtó. „Meggyőződésem szerint a szociáldemokraták megértik, hogy számukra is komplikációkat okozna az igazságügy átvétele” – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a PNL álláspontja, ha a PSD az igazságügyi minisztérium helyett a pénzügyminisztérium irányítását szeretné átvenni, kijelentette: „Igen ám, de mi is magunknak szeretnénk a pénzügyminisztériumot, mert kulcsfontosságú tárca”.

Rareş Bogdan hozzátette: a kormányalakítási tárgyalások lényege éppen az, hogy a „racionálisan gondolkodó” politikusok engedményeket tegyenek egymásnak.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?