Panziónak álcázott idősotthont lepleztek le – a szomszédok az éhezők kétségbeesett kiáltásait hallották

Törvénytelenül működő, panziónak álcázott idősek otthonát lepleztek le az ellenőrzések során a hatóságok a Teleorman megyei Pietroșani településen. A szomszédok szerint az épületből az éhezők kétségbeesett kiáltásait hallották.

Az „otthonban” 17 idős személy, köztük fogyatékkal élők, laktak. A tulajdonos azt vallotta, hogy az idős emberek nyaralni érkező turisták, de a szomszédok ezt cáfolták, mondván, az idősek nem hagyhatták el az épületet, és gyakran hallották az éhezők kétségbeesett kiáltásait, néha eljutottak a kerítésig, és olyankor élelemért könyörögtek.

Fotó: Teleorman megyei rendőrség

A Teleorman megyei rendőrség arról tájékoztat, hogy csütörtökön tartottak rajtaütésszerű ellenőrzést, amely során 17 idős és fogyatékkal élő személyt azonosítottak a panzióként működtetett épületben. A totalimpact.ro információi szerint a tulajdonos egy 47 éves nő, az épület egy 2022-ben alapított kereskedelmi társaság székhelye, szálláshelyként jegyezték be. A rendőrség riasztotta az ellenőrző hatóságokat, bűnvádi eljárást indítottak tevékenység illegális gyakorlása és adócsalás gyanújával.

A törvénytelenül működő otthon lakóit kórházba szállították, felvették a kapcsolatot a hozzátartozókkal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?