banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

PSD: „előjáték” előzi meg a bizalmatlansági indítvány benyújtását

A Szociáldemokrata Párt törvényhozói szerdán egyszerű indítványt nyújtanak be Cristian Ghinea európai beruházásokért felelős miniszter ellen, a jövő héten pedig közzéteszi a bizalmatlansági indítvány szövegét – jelentette be kedd este Marcel Ciolacu PSD-elnök.

Az ellenzéki párt vezetője hangsúlyozta, hogy a Ghinea elleni indítvány egyben az országos helyreállítási terv (PNRR) ellen is szól. „Van néhány kérdésünk Ghinea miniszter úrhoz. Miért van nulla eurónk öntözésre? Miért nem kapnak a romániai vállalatok egyetlen euró támogatást sem az országos helyreállítási terven keresztül?” – tette szóvá Ciolacu a párt országos politikai vezetőségének ülése után. Szerinte több más ország, mint például Bulgária, Magyarország és Lengyelország elérte, hogy finanszírozást kapjon öntözésre az Európai Uniótól.Marcel Ciolacu PSD-elnök | Fotó: Agerpres

A kormány elleni bizalmatlansági indítvány szövegét a jövő héten teszi közzé a PSD. „Már elkezdtük a tárgyalásokat más pártokkal, és ebben a parlamenti ülésszakban benyújtjuk a bizalmatlansági indítványt” – mondta Marcel Ciolacu Ciolacu. Hozzátette, nincs garancia arra, hogy a szintén ellenzékben lévő, de „különutas” Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) törvényhozói megszavazzák az indítványt.

Ciolacu szerint a szociáldemokraták a románok életszínvonalának a csökkenését róják fel a kormánynak, illetve mindazt, ami a kormányzásban történik, „mindazokat a reformokat, amelyeket a kormány véghez akar vinni, de amelyeket senki nem kért”. Megemlítette ugyanakkor, lehetséges, hogy független parlamenti képviselők is alá fogják írni az indítványt. A kormány megbuktatásához a képviselők és szenátorok egyszerű többségének a szavazata szükséges.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?