PNL: rendszeresen ki kell értékelni a miniszterek tevékenységét

A miniszterek tevékenységének kiértékelése nem lehet meglepetés senki számára, rendszeres időközönként meg kell történnie – nyilatkozta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Florin Cîţu ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a koalíció vezetői hétfőn 13 órakor a tárcavezetők teljesítményét kiértékelő megbeszélésre ültek össze.

Cîţu a tanácskozás előtt úgy nyilatkozott, őt magát elsősorban a liberális párti miniszterek tevékenysége foglalkoztatja. 'Mindenekelőtt az országos helyreállítási tervben vállalt reformok gyakorlatba ültetésére figyelek. Minden minisztert figyelmeztettem, nem fogadom el azt az érvelést, hogy egyik vagy másik reformot az ukrajnai háború miatt ne tudnánk megvalósítani' - jelentette ki.

Fotó: Agerpres

A PNL elnöke úgy vélekedett, hogy a gazdaság működése nem optimális, és meg kell hozni a megfelelő intézkedéseket a gazdasági válságból való V alakú kilábaláshoz. 'Egyértelmű, hogy a dolgok lelassultak. Ha kilábalást akarunk, most kell meghozni a megfelelő intézkedéseket' - fogalmazott.

Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy egyelőre nem merült fel egy minisztercsere lehetősége.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?