banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Cîţu: remélem, nem csak álhír a PNRR nyugdíjakra vonatkozó fejezetének újratárgyalása

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke hétfőn kijelentette, reméli, hogy az országos helyreállítási terv nyugdíjakra vonatkozó részének újratárgyalása nem csak „álhír”.

Florin Cîţu ezzel arra reagált, hogy Marius Budăi munkaügyi miniszter múlt héten ismételten felvetette: növelni kell az országos helyreállítási tervben (PNRR) a nyugdíjakra elkülönített pénzalapot.

Cîţu kifejtette, nincs tudomása arról, hogy az Európai Bizottság fenntarthatónak ítélné meg a nyugdíjakra elkülönített keret növelését. Hozzátette, a PNRR gyakorlatba ültetéséért a fejlesztési minisztérium felel és a miniszterelnök dönt, tehát a munkaügyi miniszternek velük is egyeztetnie kellene erről a kérdésről.

Fotó: Agerpres

A PNL elnöke szerint ha Románia a nyugdíjakra vonatkozó rész újratárgyalását kérné, az a PNRR minden fejezetének újratárgyalásával járna. „Remélem, hogy ez nem csak álhír, ami hamis reményeket keltene a románokban, mert ha a munkaügyi miniszter állítása nem válik valóra, az azt jelenti, hogy hamis reményeket kelt bennük, ez pedig a legnagyobb bűn” – vélekedett Cîţu.

Marius Budăi munkaügyi miniszter múlt héten úgy nyilatkozott, nem hajlandó elfogadni, hogy 2070-ig mindössze a bruttó hazai termék (GDP) 9,4 százalékát fordítsák nyugdíjakra, mert ezzel még 50 évig szegénységben tartanák a román állampolgárokat. „Ismétlem, a PNRR-t újra kell tárgyalni, javítani kell rajta” – jelentette ki akkor a munkaügyi tárca vezetője.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?