Ösztöndíjban részesülnek az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia első helyezettjei

Véget ért az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia Kolozsváron, amely szeptember 19. és 23. között zajlott. A dobogó első fokára állók viszont idén először nemcsak iskolájuk elismerését kapták meg, hanem havi 450 lejes érdemösztöndíjban részesülnek.

Szombaton ért véget a hetedik alkalommal megrendezett Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia, amely lázban tartotta Erdély középiskolásait. Újdonság, hogy idén először a Sportolimpia összes első helyezettje havi 450 lejes érdemösztöndíjban részesülhet, amennyiben a szülők vagy a tanárok kérvényezik ezt az iskoláknál.

Fotó forrása: a Sportolimpia Facebook-oldala

Az éremtáblázatban első helyezést a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum érte el összesen 19 éremmel, ebből 13 arany, 3 ezüst és 3 bronzérmet szereztek.

A második helyen a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum végzett, akik összesen 20 érmet gyűjtöttek össze, ebből: 7 arany, 9 ezüst és 4 bronzérem. A harmadik helyezett a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium lett, összesen 20 éremmel, amelyből 4 arany, 9 ezüst és 7 bronz.

Az idei Sportolimpián 11 sportágban és 45 versenyszámban mérték össze erejüket a romániai magyar középiskolás sportolók. Kilenc megyéből – Bihar, Brassó, Hargita, Hunyad, Kolozs, Kovászna, Maros, Szatmár, valamint Szilágy – összesen 24 oktatási intézmény képviseltette magát. A rendezvényen 743 diák volt jelen, emellett az őket felkészítő 64 testnevelő tanár és edző, valamint kilencven szervező és önkéntes – számolt be Grabán Zsolt főszervező.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?