Ősztől hivatalosan is alkalmazhatnák az online oktatási formát az egyetemeken

Az oktatási minisztérium által közvitára bocsátott sürgősségi rendelettervezet szerint a következő tanévtől hivatalosan is alkalmazhatnák az online oktatási formát az egyetemeken. Az online megtartható egyetemi tevékenységekről szakonként és felsőoktatási szintenként a Romániai Felsőoktatás Minőségét Biztosító Ügynökség (ARACIS) fog dönteni.

A testületnek a jogszabály hatályba lépésétől 90 nap áll majd rendelkezésére kidolgozni az online tartható tevékenységek pontos szabályrendszerét szakokra, oktatási szintekre és képzéstípusokra lebontva.

Fotó: Adobe Stock

Mint arról korábban beszámoltunk, jelenleg a nappali egyetemi oktatás feltételezi, hogy közvetlen interakció történjen a tanár és diák között az egyetem területén. Mivel azonban időközben számos tevékenység online megtartására nyílt mód, módosítani fognak a nappali tagozatos egyetemi oktatás definícióján.

A jelenléti oktatás szükségességének mértéke szakonként változik, nem ugyanaz például az orvosi képzésben, mint a humán tudományokban, és megint más a műszaki oktatás vagy a művészetek esetén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?