Őszi felvételit hirdetett a BBTE

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem 2021. szeptember 6-ával kezdődően megnyitotta őszi felvételi ülésszakát, amelynek keretében a frissen érettségizettek és az egyetemi hallgatók is választhatnak az egyetem által a 2021-2022-es tanévre felkínált helyek közül.

Az alapképzésre jelentkezők az őszi felvételin 963 tandíjmentes helyre iratkozhatnak, emellett választhatnak a karok által felkínált tandíjköteles helyek közül is, nappali képzési formában, illetve távoktatási rendszerben.

A középiskolásokat az egyetem 146 román, 68 magyar, 9 német, 15 angol és 14 más nyelvű képzési programmal várja. Azok számára, akik a 2021-2022-es tanévben mesteri szinten kívánják folytatni tanulmányaikat, a BBTE 1029 tandíjmentes, illetve további tandíjköteles helyeket hirdet meg. A mesteri képzések iránt érdeklődők 147 román, 42 magyar, 5 német, 37 angol és 4 francia nyelvű képzési program közül választhatnak.

A BBTE második felvételi ülésszaka az új tanévre 2021. szeptember 6. és 15. között zajlik. A felvételire a https://admitere2021.ubbcluj.ro/ linken lehet beiratkozni. A felvételi naptár tartalmazza a jelentkezési időszakot, a felvételi vizsgákat, az eredmények kifüggesztését, a fellebbezések benyújtását, a helyek megerősítését, a fennmaradó helyek újraelosztási időszakát az egyetem 22 karán.

Az egyes karok által meghatározott tematikák, a bibliográfiák, illetve további információk a https://admitere.ubbcluj.ro/hu/ linken érhetők el.

(Címlapi illusztráció forrása: Facebook/Babeș–Bolyai Tudományegyetem)

Kapcsolódók

Kimaradt?