Összesen hat piros zónás település van Hargita és Kovászna megyében

Kovászna megyében öt, Hargita megyében egy település kapott járványügyi szempontból piros besorolást az oktatásügyi minisztérium vasárnap este közzétett adatai szerint. Ez a tanítás menetét is érinti.

Az oktatási tárca településekre bontva közölte a két hétre számított fertőzési rátát. Az adatok szerint Kovászna megyében Dobollón (3,06), Sepsiszentgyörgyön (3,13), Maksán (3,18), Sepsibükszádon (3,51) és Kommandón (10,45) haladja meg a 3 ezreket a mutató. Az egyetlen piros zónás Hargita megyei település Oklánd, amelynek a fertőzési rátája 6,03 ezrelékes.

Mint ismert, a piros zónájú településeken az elemi osztályosok mellett a nyolcadik, tizenkettedik és tizenharmadik osztályba járó tanulói, valamint a posztliceális oktatás és a szakiskolák végzős tanulói számára fizikai jelenléttel folyik az oktatás, legfeljebb 15 tanuló jelenlétével a nyolcadik, és legtöbb 17 tanuló jelenlétével a többi végzős osztályban, ha a fertőzési ráta nem haladja meg a 6 ezreléket. A többi osztály áttér az online oktatásra.

(Címlapfotó: Kulcsár Mária)

Kapcsolódók

Kimaradt?