Ortodox egyházi szóvivő: „mindig is” oltáspártiak voltunk

A román ortodox egyház (BOR) mindig is példamutatóan támogatta az orvosok által javasolt oltást jelentette ki kedden a pátriárka szóvivője.

A járványügyi szabályok ellen tüntető ortodox zarándokok Iași-ban | Fotó: AgerpresVasile Bănescu egy közleményben arra reagált, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint a Durău nevű Neamţ megyei település ortodox kolostorának papja, Teodosie Paraschiv a koronavírus-járvány létezését is kétségbe vonta híveinek tartott beszédében, az oltást méregnek nevezte, és azt állította, hogy a vakcinákkal földönkívüliek a Föld lakosságának csökkentését és egy világkormány hatalomra juttatását próbálják elérni.

A román ortodox egyház szóvivője szerint az ehhez hasonló üzenetek elrugaszkodtak a valóságtól, alapjaiban keresztényellenesek, és mérgezőek a közösségre nézve, amelynek így is egy apokaliptikus összeesküvés-elmélet által táplált oltásellenességgel kell megküzdenie.

Az ilyen üzenetek kompromittálják azokat is, akik ezeket hangoztatják, és azokat is, akik ezeket a médiában terjesztik, hatásukra pedig az emberek elveszítik józan ítélőképességüket szögezte le Vasile Bănescu. Az egyház elítéli ezeket az abszurd üzeneteket, amelyeknek semmi közük a hiteles keresztény realizmushoz és a felebaráti szeretethez tette hozzá az egyház képviselője.

Vasile Bănescu azt is hangsúlyozta, hogy az egyházmegyéknek kötelességük szankcionálni azokat a tagjaikat, akik egyházon kívüli üzeneteket fogalmaznak meg nyilvános formában. Ezek a megbocsáthatatlan vétségek ugyanis érdemtelenül vetnek rossz fényt az ortodox egyházra, amely Románia legkaritatívabb intézménye nyomatékosította a szóvivő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?