Online platformmal segítik Hargita megyében a román pótérettségire felkészülést

Hargita Megye Tanácsa felhívására online platformmal kínál segítséget a román nyelv és irodalom pótérettségire készülőknek a gyergyószárhegyi RegioNet Alapítvány.

Hargita Megye Tanácsa felhívást intézett a sikertelenül érettségiző diákokhoz és szüleikhez, illetve a tanárokhoz, trénerekhez, akik támogatni tudják a diákokat a felkészülésben. Erre a felhívásra jelentkezett a RegioNet Alapítvány, amely online platformot, illetve konzultációt kínál szaktanárral – közölte az intézmény sajtószolgálata csütörtökön.Csíkszeredai érettségizők | Fotó: Farkas Endre

„Örülünk, hogy van jelentkező a felhívásunkra, aki segíteni tudja a diákokat. Habár valamelyest javult a magyar anyanyelvű diákok átmenési aránya a román nyelv és irodalom érettségin, továbbra is vannak, akik elbukják, és a célunk az, hogy a Hargita megyei gyerekek sikeres vizsgáinak arányát javítsuk. Továbbra is felhívjuk a helyi önkormányzatok, az iskolák, a szülők és a diákok figyelmét, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a gyerekeket a tanulásban, illetve hogy kérjenek segítséget” – mondta el Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsa továbbra is azzal a kéréssel fordul a helyi önkormányzatokhoz, hogy lehetőségeik szerint segítsék a településhez tartozó pótérettségiző diákokat.

Az önkormányzatok, iskolák, szülők és érdeklődők kereshetik a RegioNet Alapítványt is a 0748 071 403 telefonszámon (a kapcsolattartó Lukács Zoltán Levente). Az alapítvány kétkomponensű tanfolyamot kínál, online csoportos mentorációs órák keretében szaktanárok segítenek az érettségi vizsgára való felkészülésben, emellett e-learning platformjukon több tucatnyi digitálisan kidolgozott román nyelv és irodalom témakörhöz biztosítanak hozzáférést a diákok számára.

Várják továbbra is azoknak a diákoknak, szülőknek a jelentkezését, akik igénylik a támogatást, jelentkezzenek ezen a linken.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?