banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Nyugati mintára alakítanák át a tömegközlekedést a marosvásárhelyi metropoliszövezetben

A Maros megyei tanácsosok csütörtöki ülésen két olyan határozatot hagytak jóvá, amelyek a Marosvásárhelyi Metropolisz Övezet Egyesület működését célozták. Az első határozattervezet jóváhagyásával elfogadták az egyesület alapszabályzatának és statútumának a módosítását.

A Marosvásárhelyi Metropolisz Övezet Egyesület 2006-ban alakult, az utólag módosított és kiegészített, a helyi közigazgatásról szóló 215/2001 számú törvény rendelkezései alapján, valamint az utólag módosított és kiegészített, az egyesületekről és alapítványokról szóló 26/2000 számú kormányrendelet rendelkezései alapján, 15 közigazgatási egység bevonásával – írja közleményében az intézmény.

„Halaszthatatlanná vált az Alapszabályzat módosítása, annak érdekében, hogy alkalmazkodjunk az időközben bekövetkezett jogszabályi módosításokhoz, így tudjuk teljesíteni az egyesület létrehozásakor kitűzött célokat. Az egyesületi tagok egyik közös célja egy egységes közszállítási hálózat létrehozására és működtetésére vonatkozik a Metropoliszövezethez tartozó közigazgatási egységek területén. Olyan közszállítást szeretnénk az övezeten belül, amely a nyugat-európai standardoknak megfelelően és hatékonyan működik” – fejtette ki Maros megye tanácselnöke, Péter Ferenc.

A második határozattervezettel a képviselőtestület elfogadta Marosszentanna község csatlakozását a Marosvásárhelyi Metropolisz Övezet Egyesülethez. Ugyancsak a csütörtöki ülésen megválasztották Maros megye főjegyzőjének egyéni szakmai teljesítményét kiértékelő bizottságot, amelynek tagjai a Maros megyei önkormányzat két alelnöke, Ovidiu Georgescu és Kovács Mihály Levente. Az érvényben lévő közigazgatási törvény szerint a szakmai értékelést egy kiértékelő bizottság végzi, amelynek tagja a megyei önkormányzat elnöke és két megyei tanácsos. Őket egyszerű többséggel választja meg a megyei közgyűlés.

(Címlapkép: Pixabay)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?