Nyolc órán át oltották a tüzet egy székelyhídi raktárban

A Bihar megyei Székelyhídon nyolc órán át oltották a tüzet vasárnap éjjel a tűzoltók. Egy fűrészáru raktár lobbant lángra; a tűzben mintegy negyven köbméternyi faanyag égett el, de senki sem sérült meg.

Nyolc órán át viaskodtak a lángokkal a Bihar megyei Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tűzoltói Székelyhídon, miután egy kigyulladt fűrészáru-raktárhoz riasztották őket vasárnap kora este. A tűzoltósági közlemény alapján, amikor a helyi, a margittai és a nagyváradi egységek a helyszínre érkeztek, már a teljes lerakat lángokban állt, a tűz mintegy kétszáz négyzetméteren terült el és félő volt, hogy továbbterjed az udvaron tárolt faanyagra is.

Fotók: Bihar megyei katasztrófavédelem

Csilik Alexandru Adrian ezredes irányítása alatt 25 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, és öt tűzoltóautót irányítottak a tűzesethez. Feladatukat nehezítette, hogy nagy mennyiségű gyúlékony anyag volt a raktárban, de az erős szél is táplálta a tüzet. Az utolsó lángokat hétfő éjjel két óra környékén sikerült eloltaniuk, és szerencsére megakadályozták, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos raktárra. Az udvaron tárolt fűrészárut is sikerült megmenteniük, ennek ellenére mintegy 40 köbméter faanyag elégett, de 150 méternyi azbesztcementlap és ötven méternyi kerítés is megsemmisült a tűzben. A tűz okát egyelőre kutatják.

A hétvége különben zsúfolt volt a Bihar megyei tűzoltók számára, hiszen szombatról vasárnapra virradóra két ház is lángra lobbant. Élesdre és Rézbányára (Băița) riasztották őket; mindkét esetben elhanyagolt kémény okozta a jelentős kárral járó balesetet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?