Növelik a hadsereg „beavatkozási kapacitását" a ukrán határ közelében

A Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) csütörtöki ülésén a védelmi minisztérium konkrét intézkedéscsomagot terjesztett elő a hadsereg légi megfigyelési, felderítési és beavatkozási kapacitásának növelésére az orosz támadások ukrán célpontjaihoz közeli román régiókban.

Az elnöki hivatal a CSAT üléséről beszámoló közleményében emlékeztetett, hogy az elmúlt hónapban a térség biztonsági helyzete jelentősen romlott a Fekete-tenger biztonsága és a hajózás szabadsága ellen irányuló orosz ellenséges akciók fokozódása miatt. „A Fekete-tenger térségében lévő ukrán tengeri és folyami kikötők elleni orosz dróntámadások intenzívebbé válása még közelebb hozta a háborút Románia határaihoz. Az országunk és egyben a NATO területére hulló drónmaradványok incidensei növelték az eszkaláció kockázatát" - olvasható a közleményben.

Reagálást váltottak ki a román területre zuhant drónok Fotó: a román haditengerészet Facebook oldala
Az elnöki hivatal hangsúlyozta, hogy Románia folyamatosan és részletesen tájékoztatja valamennyi szövetségesét és partnerét ezekről a fejleményekről és lehetséges hatásaikról. A hatóságok egy drónkrátert fedeztek fel csütörtök reggel a Duna folyam Chilia ágának jobb partján, Plauru településtől mintegy 3 kilométerre északra, miután Oroszország szerdán ismét támadta az ukrán-román határ közelében levő ukrán kikötői infrastruktúrát. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?