Novák Eduárd: a sportminisztérium megszüntetése drasztikus csapás lenne

Novák Károly Eduárd sportminiszter csütörtökön kijelentette, hogy az általa vezetett intézmény megszüntetése és a családügyi minisztériumba való beolvasztása drasztikus csapás lenne az ágazatra.

Attól tart, hogy ez az összevonás a romániai sportot háttérbe szorítaná. „A sportminisztérium erőt és bizalmat sugároz a sport terén, mindannyiunknak ki kell állnunk mellette, hogy ne veszítsük el ezt az értéket. A sportminisztérium megszüntetése drasztikus csapás lenne” – magyarázta.

Fotó: Agerpres

Hozzáfűzte, mindannyian szeretjük nézni a televíziót, látni a romániai bajnokokat érmeket nyerni, de ehhez nekünk, a kormánynak minden feltételt biztosítanunk kell a sportolók számára. Emögött rengeteg munka áll – mondta a sportminiszter, aki részt vett a gyermekeknek szervezett sportnapon Bukarestben.

Az elmúlt napokban arról szóltak a hírek, hogy csökkenhet az RMDSZ által irányított minisztériumok száma a miniszterelnök-csere után. Sajtóértesülések szerint a jelenleg Novák Károly Eduárd által vezetett sportminisztérium megszűnne, a sporttal kapcsolatos ügyek a továbbiakban a kibővített családügyi és esélyegyenlőségi minisztériumhoz kerülnének.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?