Novák Eduárd: örömmel töltenek el a román vívósport eredményei

Novák Eduárd sportminiszter csütörtökön gratulált a sportolóknak, az edzőknek és a Román Vívószövetségnek a tallinni korosztályos vívó Európa-bajnokságon elért eredményekért.

A 42 tagú román küldöttség összesen 8 érmet szerzett Észtországban, mindegyiket kardvívásban: 2 aranyat, 3 ezüstöt és 3 bronzot. Az Ana Pascuról elnevezett fővárosi vívóteremben szervezett ünnepségen Novák Eduárd rendkívülinek nevezte a román vívók teljesítményét.

Fotó: Novák Eduárd Facebook-oldala

„Ez egy rendkívül jó kezdet a romániai vívósport számára. A kadét és junior szinten elért eredmények azt bizonyítják, hogy ezt a pályát 2032-ig követni kell, ahogyan azt az országos sportstratégiában is megfogalmaztuk. El fogunk jutni oda, ahol 2000-ben voltunk, és körülbelül 20 érmet fogunk szerezni az olimpiákon. Ha 12 sportágban tartani tudjuk ezt az ütemet, biztosan jó eredményeket fogunk elérni” – mondta a miniszter.

Novák Eduárd szerint az érmek megszerzéséhez hozzájárult az is, hogy a Román Vívószövetségnek 2022-ben csökkentették a költségvetését: „Úgy gondolom, ha nem gyakorolunk nyomást a szakszövetségekre, hogy teljesítsenek, akkor nem lesznek teljesítményeink. Szerintem a mostani eredményekhez hozzájárult, hogy tavaly csökkentettük a vívósport költségvetését. Versenyhelyzetet teremtettünk a szakszövetségek között, mindegyiküknek meg kell értenie, hogy ha támogatást akar, akkor eredményeket kell produkálnia” – fogalmazott a tárcavezető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?