banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Neves konferenciának ad otthont a BBTE

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) 2021. szeptember 16–19. között Kolozsváron fogadja az OTDK Plusz nemzetközi tudományos gála előadóit.

A rendezvényre a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Biológia Szekciója tagozatainak első helyezettjei kaptak meghívást. A 35. OTDK Biológia Szekcióját a BBTE szervezte meg tavasszal, együttműködve a Kolozsvári Magyar Diákszövetséggel és a Sapientia Hungariae Alapítvánnyal.

Az OTDK Plusz idén kerül először megrendezésre: a szervezők elsősorban a 35., online lezajlott OTDK-n elmaradt személyes találkozásoknak kívánnak ily módon teret biztosítani. A Biológia Szekció Kolozsváron megszervezett tudományos gálájára 11 előadó érkezik, hogy kutatási eredményeiket aktualizálják, ismertessék, megvitassák, nemcsak egymással, hanem az érdeklődő közönséggel is. Emellett a hagyományosan párhuzamosan zajló tagozatok között is megnyílik a kapu: az OTDK Pluszon dialógusba kezdhetnek a növényélettannal, mikrobiológiával, biotechnológiával stb. foglalkozó fiatal kutatók.

A rendezvény házigazdái a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete, együttműködésben a Sapientia Hungariae Alapítvánnyal. Az előadásokra pénteken, 2021. szeptember 17-én, 10 órától kerül sor a BBTE Állattani Múzeumának épületében. A rendezvényt a szervezők élőben közvetítik az Országos Tudományos Diákköri Konferencia – Biológia Szekció Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján. A részletes program elérhető a 35. OTDK Biológia Szekciójának honlapján

Kapcsolódók

Kimaradt?