banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Nem volt tűzvédelmi engedélye a kedden leégett kolozsvári ipari csarnoknak

Nem volt tűzvédelmi engedélye a Tetarom ipari park kedd reggel leégett csarnokának, közölte a Kolozs megyei katasztrófavédelem (ISU) a Cluj24.ro hírportállal.

A katasztrófavédelem a csarnok építése előtt, 2013-ban megadta a tűzvédelmi engedélyt a tervekre, ám az épület 2016-os átadása és használatba vétele után a tulajdonos nem nyújtotta be a szükséges dokumentációt a tűzvédelmi előírások betartásának ellenőrzéséhez, tudatta az ISU. Erre 2022 végéig lett volna lehetőségük a törvényes előírások szerint.

A tűz okait egyelőre vizsgálják. A leégett csarnokban négy cég bérelt helyiséget, ezek ledek, elektromos cigaretták, textilek, illetve tisztítószerek gyártásával foglalkoztak.

A kolozsvári Tetarom 1 ipari park csarnoka kedd reggel gyulladt ki, a RO-Alert rendszer arra figyelmeztette a kolozsváriakat hét óra után pár perccel, hogy a füst miatt lehetőség szerint maradjanak az épületekben, és csukják be az ablakokat. A mintegy 600 négyzetméteres csarnok teljesen leégett, a falai elolvadtak a forróságban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?