banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

FRISSÍTVE - Kigyulladt a kolozsvári Tetarom ipari park egyik csarnoka

Fotók: ISUTűz ütött ki kedd reggel a kolozsvári Tetarom 1 ipari park egyik csarnokában, a vastagon gomolygó füst messziről látszott. Az épület leégett, a lángokat kilenc órára sikerült megfékezni.

A RO-Alert rendszer arra figyelmeztette a kolozsváriakat reggel hét óra után pár perccel, hogy a Törökvágás melletti ipari parkban kigyulladt egy csarnok, a füst miatt pedig lehetőség szerint maradjanak az épületekben, és csukják be az ablakokat.

A Monitorul de Cluj  videóján közelebbről is látszik az épületből feltörő füstfelhő. A Kolozs megyei katasztrófavédelem közölte, hogy a tűzoltók már a helyszínen vannak a SMURD mentőcsapatával együtt. Áldozatok nincsenek.

A mintegy 600 négyzetméteres csarnok teljesen leégett, a falai elolvadtak a forróságban. Az épületben több iroda, üzlethelyiség működött.

Elektromos cigaretta-raktár gyulladt ki

Egy olyan raktárhelyiség gyulladt ki, ahol elektromos cigaretták gyártásához használt kellékeket tároltak, köztük számos kémiai anyagot, tudta meg a Cluj24 hírportál az ipari park képviselőitől. Mint mondták, a csarnokban kedd reggel ütött ki a tűz, amikor csak az őr volt az épületben, aki riasztotta a tűzoltókat. A Tetaromban dolgozó személyeket arra kérték, maradjanak otthon, hogy autóikkal ne akadályozzák a tűzoltók munkáját.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ez idáig nincsenek olyan információk, hogy toxikus gáz szabadulna fel az égés nyomán.

FRISSÍTÉS: A katasztrófavédelem reggel kilenc óra előtt pár perccel közölte, hogy sikerült azonosítani a tűzfészkeket, az oltás még zajlik, de a füst már nem jelent veszélyt a kolozsváriakra, ki lehet nyitni az ablakokat. A tűz okát annak teljes eloltása után vizsgálják ki, jelenleg nem lehet belépni a csarnok területére.

Környezetvédelmi ügynökség: nincs komoly légköri hatása a tűzesetnek

A Tetarom kedd reggel kigyulladt csarnokából feltörő füstfelhő nincs jelentős hatással Kolozsvár légminőségére, állapította meg kedd déli közleményében a Kolozs Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM).

Az APM szerint a légszennyezés mértéke az elfogadható érték alatt volt mind a mobil mérőeszközökkel vett minták, mind a Kolozsvár központjában levő mérőállomásoknál regisztrált adatok szerint.

A szakértők szerint a szennyezés kis mértéke az enyhe szélnek köszönhető, amely 2,3 m/s sebességgel fújt északi irányból.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?