Nem tervez takarékossági intézkedéseket a BBTE

Nem tervez takarékossági intézkedéseket bevezetni a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem a villany- és gázszámlák csökkentése érdekében – mondta el a stiridecluj.ro helyi portálnak Daniel David.

Fotó: Zsizsmann Erika/archívAz intézmény rektora hozzátette: ennek az az előfeltétele, hogy a kormány betartsa az ársapkával kapcsolatos ígéretét.

Bukarestben az egyetemek bejelentették a megtakarítási intézkedéseiket, például arra kérik a diákokat, hogy ne használjanak hősugárzót, illetve ne főzzenek a bentlakásokban. A tanárok figyelmét arra hívták fel, hogy óráikat nappal, természetes fénynél tartsák meg. „Télen pedig legkésőbb fél hatkor zárjunk be mindent” – mondta el az Observatornewsnak Mihnea Costoiu, a Bukaresti Műszaki Egyetem rektora.

Mint a Maszol megírta, a jövő héttől kezdődő tanév a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen minden szakon jelenléti oktatással indul. Soós Anna, a BBTE rektorhelyettestől megtudtuk, nem szüntetik meg teljesen az online oktatási formát, hiszen lehetőség van arra is, hogy bizonyos esetekben online tartsanak meg néhány elméleti tárgyat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?