banner_uTEymvI8_970x250.jpg
banner_r1k9kdWS_300x250.jpg

Nem szavazta meg az RMDSZ a szenátusban a gazdasági miniszter elleni egyszerű indítványt

Nem támogatta szavazatával az RMDSZ szenátusi frakciója a Szociáldemokrata Párt (PSD) által benyújtott egyszerű indítványt a gazdasági miniszter ellen.

Turos Lóránd, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője szerint a szövetség célja, hogy komoly állami beruházásokkal, gazdaságélénkítő intézkedésekkel fejlessze az országot. „Ez a koalíciós partnerek célkitűzése, így a kormányban és a parlamentben is együttműködünk” – idézte az RMDSZ hírlevele a szatmári szenátort.

Az egyszerű indítvány plénumi vitáján Antal Lóránt, az RMDSZ Hargita megyei szenátora, a a gazdasági bizottság tagja ismertette a szövetség álláspontját: rámutatott arra, hogy az alig 83 napja tisztségben lévő minisztertől nem lehet számonkérni olyan problémákat, amelyek évtizedek óta jelen vannak a román gazdaságban.

„Claudiu Năsui egy fajsúlyos ágazatot vezető minisztérium élén van alig 83 napja, amely alatt egy olyan gazdasági keretrendszert, valamint a romániai gazdaságot támogató stratégiát dolgozott ki, amely hosszútávon kiszámítható a jelenlegi romániai ipar számára. Ugyanakkor a gazdaság számára is nehéz év után, a költségvetés kiegyensúlyozott és beruházásokra célzott” – mutatott rá Antal Lóránt.

„Az RMDSZ a demokratikus procedúrák támogatója, de jelen pillanatban nem tartjuk helyénvalónak a Claudiu Năsui ellen benyújtott egyszerű indítványt. Folytonosságra van szükség ahhoz, hogy hosszútávon gazdasági stabilitás alakuljon ki” – mondta a székelyföldi honatya.

(Nyitóképen: ülésezés a szenátusban | Fotó: rmdsz.ro)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?