Megbukott a Vlad Voiculescu ellen benyújtott egyszerű indítvány

Elutasította szerdán a képviselőház plénuma az egészségügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) indítványát 140-en szavazták meg a képviselők közül, 161-en ellene voksoltak, egy személy tartózkodott. A házszabály értelmében egy egyszerű indítvány elfogadásához a jelen levő képviselők többségének támogató szavazatára van szükség.

Az inkompetencia és a felelősség elhárítása gyilkol! Vlad Voiculescu veszélyt jelent a románok életére és egészségére című dokumentumot 109 szociáldemokrata törvényhozó írta alá, és hétfői ülésén vitatta meg az alsóház plénuma. Akkor a PSD-s képviselők fekete táblákkal jelentek meg a parlamentben, Vlad Voiculescu miniszter lemondását követelve.Forrás: Agerpres

Az indítvány kezdeményezői úgy vélik, az egészségügyben „az elmúlt harminc esztendőben összesen nem volt annyi szakszerűtlen és következetlen döntés, mint Voiculescu másfél hónapos tevékenysége alatt”, ezért – szerintük – a tárcavezetőnek le kell mondania tisztségéről.

A PSD-sek mellett az AUR képviselői szavazták meg az indítványt, de ez nem jelentett elég szavazatot az egyszerű indítvány elfogadásához.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?