banner_uTEymvI8_970x250.jpg
banner_r1k9kdWS_300x250.jpg

FRISSÍTVE - Az egészségügyi miniszter ellen benyújtott indítványról vitázik a parlament

FRISSÍTVE: Dan Barna kormányfőhelyettes hétfőn úgy nyilatkozott, hogy nem aggódik a Szociáldemokrata Párt által az egészségügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítvány miatt, mert a teljes koalíció Vlad Voiculescu tárcavezető mögött áll. FRISSÍTÉS: Az RMDSZ szerint az alig 50 napja tisztségben levő minisztertől nem lehet számonkérni az egészségügy 30 éves lemaradását.

„Nincsenek kétségeim, a koalíció szilárd, mindenki Vlad Voiculescu mögött áll, mint ahogy a kormányfő mögött is, és valamennyi miniszter mögött, éppen azért, mert ez a kormány arra van ítélve, hogy eredményeket mutasson fel. Egyáltalán nem aggódom” – jelentette ki Barna.

A képviselőház hétfőn vitázik a Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványról, majd szerdán szavaz róla. Az indítványt a PSD nyújtotta be, és 109 szociáldemokrata képviselő írta alá.  

FRISSÍTÉS: Az RMDSZ szerint az alig 50 napja tisztségben levő minisztertől nem lehet számonkérni az egészségügy 30 éves lemaradását.

Nem támogatja szavazatával az RMDSZ képviselőházi frakciója a Szociáldemokrata Párt által az egészségügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. Az alsóházi vitán dr. Zakariás Zoltán ismertette a szövetség álláspontját.

A Hargita megyei törvényhozó, aki a képviselőház egészségügyi bizottságának tagja, az indítvány plénumi vitáján beszédében rámutatott arra, hogy az alig 50 napja tisztségben levő minisztertől nem lehet számonkérni az egészségügy 30 éves lemaradását és krónikus alulfinanszírozottságat.

„Célirányos tervekre és támogatásokra van szükség az egészségügyben, valamint következetes vezetőkre, akik hosszú távra teremtik meg azokat a feltételeket, amelyek biztosítják a betegközpontú, minőségi egészségügyi ellátást és a valós reformot. A szövetség továbbra is sürgeti a kórházak decentralizációját, ami igazi fejlődést jelent, és szorgalmazza a nem koronavírusos krónikus betegek teljes körű kórházi ellátásának a mielőbbi újraindulását” – mutatott rá dr. Zakariás Zoltán Hargita megyei parlamenti képviselő az RMDSZ hírlevele szerint.

(Címlapfotó forrása: gov.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?