banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Nem hiszi a belügy, hogy lett volna segítője a szökésben a szatmári gyilkosnak

Bogdan Despescu belügyi államtitkár szerdán a sajtónak elmondta, hogy a Bukarestben megszökött elítéltet, a szatmári Mészáros Zsombort „biztosan” elfuvarozta valaki Nagyváradig, ahol végül a hajnali órákban elfogták, de ez nem jelenti azt, hogy segítséget kapott.

„A lényeg az, hogy ezt a férfit kevesebb mint 14 óra alatt elfogták. (...) Biztosan szállította valaki, mert nem tudta volna 14 óra alatt gyalog megtenni ezt a távolságot. Ezt majd meg fogjuk állapítani. Az információink szerint nem kapott segítséget” –jelentette ki az államtitkár az Agerpres szerint. Despescu külön köszönetet mondott annak a Bihar megyei személynek, aki a sajtóban közzétett fotó alapján felismerte a Mészáros Zsombor nevű férfit, és felhívta az 112-es segélyhívó számot.

Fotó: Facebook/Politisti Uniti Suntem Puternici
Az államtitkár azt is elmagyarázta, hogyan járnak el a hatóságok az elítéltek szökése esetén. E szerint a rendőrök először a szökés helyszínének közelében kezdik el, majd az időközben érkező információk függvényében fokozatosan egyre távolabbi zónákra terjesztik ki a keresést. A Bukarestben megszökött elítélt esetében például információk érkeztek arról, hogy a férfit Prahova megyében látták, ezért a keresését ott folytatták. „Nyilván egy adott pillanatban riasztottuk az ország összes rendőrségét” – magyarázta Despescu.

Illusztráció | Fotó: Borsi Balázs
Az emberölésért 18 évre ítélt Mészáros Zsombor kedden megszökött abból a rabszállító mentőautóból, amellyel a Rahova börtönkórházból egy bukaresti klinikára vitték kivizsgálásra. Mint írtuk, a 33 éves Szatmár megyei férfit szerda hajnalban fogták el Nagyváradon – számolt be a Bihar megyei rendőrség. Az elítéltet egy járókelő felismerte a város egyik utcájában a sajtóban közzétett fotója alapján, és riasztotta a rendőröket, akik 04,50 körül őrizetbe vették. A férfi jelenleg a nagyváradi rendőrség fogdájában van, a későbbiekben átviszik a nagyváradi börtönbe. 

A Digi24 szerint arra a kérdésre, hogy miért nem bilincselték meg az elítéltet, Despescu azt válaszolta, hogy „előfordulhatnak olyan esetek, amikor egy adott helyre vitt személyt nem bilincselnek meg, egyes esetekben orvosi okokból”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?