Megtalálták a gyilkosságért elítélt szatmári magyar férfit, aki kedden szökött meg

Kedden szökött meg az a Szatmár megyei magyar férfi, akit emberölésért 18 év szabadságvesztésre ítéltek. A férfi a rabszállító járműből menekült el, amikor a rahovai börtönből egy fővárosi kórházba vitték orvosi kezelésre. A bűnözőt szerdán hajnalban találták meg Nagyváradon.

A férfit egy nagyváradi személy ismerte fel, aki tárcsázta a 112-es segélyhívót, így az elítéltet rövid időn belül azonosították és elfogták.

Fotó: Facebook/Politisti Uniti Suntem Puternici

A Szatmár megyei Mészáros Zsombor 2017-ben meggyilkolta német állampolgárságú barátnőjét, a holttestet pedig a nő csomagtartójába rakta, a járművet pedig otthagyta. Mint kiderült, a férfi féltékenységből gyilkolt.

Három nappal később fedezték fel a holttestet

A 2017-ben Szatmárnémetiben történt gyilkosság az egész közösséget elborzasztotta. A nő holttestét egy elhagyott autó csomagtartójában találták meg a szatmárnémeti Nagykárolyi úton, egy gyaloghíd alatt, a katasztrófavédelem épületénél – számol be az adevarul.ro. A Németországban bejegyzett autó az áldozaté volt. A nyomozók az összes bizonyíték alapján arra a következtetésre jutottak, hogy felindulásból, féltékenységből elkövetett bűncselekményről van szó, az elkövető pedig Mészáros Zsombor. Az ügyészség szerint 2017. július 13-ról 14-re virradó éjjel Mészaros Zsombor vádlott többször ököllel és egy kemény tárggyal ütötte L.N.J.  német állampolgárságú nő fejét, és megölte őt. A német nővel szoros kapcsolatban állt a fiatal férfi, aki ezek után a holttestet a csomagtartóba tette, és elhagyta az autót. Három nappal később fedezték fel a holttestet.

Meglopta a nőt, de az segített neki

A 46 éves nővel az akkor 26 éves M. Zsombor Németországban ismerkedett meg, ahová 2016-ban ment dolgozni. A fiatalember akkoriban más munkásokkal együtt a nő tulajdonában lévő épületben lakott, és sofőrként dolgozott nála. Féltékeny volt azonban a nő a vőlegényére, akivel az együtt élt, és ezért 2017-ben több értéket is ellopott a nő otthonából, majd visszatért Romániába. Ezek után is tartották a kapcsolatot, és a nő továbbra is küldött neki kisebb összegeket: 200-300 eurót a bihorjust.ro szerint.

Kezdetben tagadta a bűnösségét

Később, 2017 júliusában Romániába utazott a nő, és jelezte, hogy vissza akarja szerezni az otthonából ellopott javakat, de adományozni is szeretne. Miután egy éjszakát egy szatmárnémeti vendégházban töltöttek, július 12-én együtt indultak el Temesvárra a nő autójával, de visszatérésükkor féltékenység miatt vita alakult ki kettejük között, és a férfi agresszívvá vált. Ököllel, majd egy fa tárggyal halálra verte a nőt. Megkötözte és a csomagtartóba tette, és a katasztrófavédelem székhelye előtt hagyta magára, visszatért a vendégházba, fogta a saját autóját és hazahajtott. Útközben ugyanezen forrás szerint eldobta a nő kocsikulcsait. Bár kezdetben nem ismerte el bűnösségét, miután a nyomozók összerakták a teljes bűntényt, bűnösnek találták gyilkosságban. Eredetileg 21 év börtönre ítélték, majd a büntetését 18 évre csökkentették. A tárgyalás során M. Zsombor megpróbálta a nő vőlegényére kenni a felelősséget, de nem járt sikerrel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?