Négyhetes időjárás-előrejelzés: mikor szabadulunk a hidegtől?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közzétette a következő négy hétre, az április 22. és május 20. közötti időszakra szóló előrejelzését. Eszerint csak az első héten várható eső és alacsony hőmérséklet, az időszak további részében visszatér az évszaknak megfelelő időjárás.

Április 22. és 29. között az ország délkeleti részének kivételével – ahol a hőmérséklet megközelíti az évszakban megszokott értékeket –, az átlaghőmérséklet az erre az időszakra jellemzőnél alacsonyabb lesz, különösen a nyugati és északnyugati régiókban, írja a Digi24. Csapadék nagy mennyiségben várható az egész országban, de különösen a Déli-Kárpátokban és a déli régiók hegyvidékhez közeli területein lesz bőséges.

Illusztráció | Fotó forrása: PexelsÁprilis 29. és május 6. között az évszaknak megfelelő átlaghőmérsékletre lehet számítani már minden régióban. A csapadékmennyiség az egész országban a megszokott értékek körül alakul az időszakban.

Május 6. és május 13. között a levegő átlaghőmérséklete minden régióban a normális értékek körül várható, a csapadékmennyiség szintén. Május 13. és 20. között továbbra az évszaknak megfelelő átlaghőmérsékletekre számíthatunk Románia teljes területén. Az erre az időszakra előrejelzett csapadékmennyiség általában az ország nagy részén a normális értékek körül alakul.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?