banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ilyen időjárásra számíthatunk a következő hetekben

Az átlagosnál melegebb marad az idő a következő négy hétben az előrejelzések szerint. A csapadék mennyisége az erre az időszakra jellemzőhöz közeli lesz, egyes területeken azonban elmarad.

Hétfőtől április 14-éig a hőmérséklet Románia-szerte melegebb lesz az időszakra jellemző hőmérsékleteknél. Csapadék az ország nagy részén, de különösen az északi régiókban kevés várható.

Illusztráció | Fotó forrása: PexelsÁprilis 15. és 22. között az átlaghőmérséklet minden régióban, de különösen a Kárpátokon kívüli részeken kissé melegebb lesz a szokásosnál. Sok csapadékra lehet számítani ezen a héten az egész országban, de különösen a hegyvidéki területeken lesz magas a csapadékmennyiség.

Április 22. és 29. között a levegő átlaghőmérséklete az egész országban kissé magasabb lesz az átlagosnál. A csapadék mennyisége ebben az időszakban általában minden régióban a megszokotthoz közeli lesz. Április 29. és május 6. között az átlaghőmérséklet Románia-szerte kissé magasabb lesz a szokásosnál. A déli és délkeleti régiókban a szokásoshoz közeli csapadékmennyiségre lehet számítani, míg a többi régióban általában kevesebb várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint a négy hétre szóló időjárás-előrejelzéseket az Európai Középtávú Időjárás-előrejelző Központ (ECMWF) készíti. A levegő hőmérsékletének és a csapadék mennyiségének heti átlagos eltérését a 2004-2023-as időszak átlagához hasonlítják, írja a News.ro.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?