Ilyen idő lesz augusztusban

Az Országos Meteorológiai Hivatal bejelentette, milyen időjárás várható a következő négy hétben. Az előrejelzések szerint augusztus első két hetében a nyugati, északnyugati és középső régiókban az átlagosnál hűvösebb hőmérséklet várható, és több lesz az eső. Ezt követően a hőmérséklet emelkedni fog, kissé az átlagosnál magasabb lesz, majd augusztus végére a szokásos körüli értékre csökken, írja a digi24.

Az ANM szerint a négy hétre szóló időjárás-előrejelzéseket az Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) készíti. A levegő hőmérsékletének és a csapadékmennyiségnek a 2003-2022-es időszak átlagától való heti átlagos eltérését becsülik meg.

Fotó: Pexels-Pixabay

Július 31. és augusztus 7-e között a hőmérséklet az ország nyugati, északnyugati és középső részén alacsonyabb lesz az átlagosnál, míg máshol az átlagoshoz közeli értékek lesznek jellemzőek. A csapadékmennyiség az ország nagy részén, de különösen a Kárpátokon belüli régiókban meghaladja majd az átlagot.

Augusztus 7-14. között az átlaghőmérséklet a nyugati és középső régiókban kissé alacsonyabb lesz az átlagosnál, máshol általában a normális értékek közelében alakul. A csapadék mennyisége az ország egész területén nem lesz rendkívüli.

Augusztus 14-21. között a legtöbb régióban kissé melegebb lesz az átlagosnál, és a csapadékmennyiség az ország nagy részén általában a normális értékek közelében lesz ebben az időszakban.

Augusztus 21. és 28-a között az átlaghőmérséklet a hét folyamán a legtöbb régióban az átlagoshoz közeli lesz, délen kissé magasabb lehet a hőmérséklet. Rendkívüli csapadékmennyiségre nem kell számítani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?