Napszámosokkal is rendben tarthatják a zöldövezeteket az önkormányzatok

Kihirdette szerdán Klaus Iohannis államfő azt a törvényt, amely szerint az önkormányzatok napszámosokat alkalmazhatnak a közterületek és zöldövezetek karbantartására.

A javaslat kidolgozója, az RMDSZ munkaügyi szakpolitikusa, Csép Éva Andrea rámutatott, a törvénymódosításra azért volt szükség, mert az eddigi jogszabályok értelmében csak a parkok beültetését, tisztítását és karbantartását volt lehetőségük az önkormányzatoknak helyi napszámosok ideiglenes foglalkoztatásával elvégeztetni.

Fotó: Borsi Balázs

„A zöldövezetek karbantartási munkálatai ideiglenes tevékenységek, amelyek elvégzéséhez több munkaerőre van szükség, a kisebb önkormányzatok pedig nem rendelkeznek elegendő személyzettel ahhoz, hogy minden közterületet rendben tudjanak tartani. A törvénymódosítással sikerült kiegészíteni a napszámosmunka alkalmazási területét, ezáltal megteremtettük a lehetőséget arra, hogy az önkormányzatok a hozzájuk tartozó közterületen az összes zöldövezet gondozását napszámosok foglalkoztatásával végezhessék el. Ennek értelmében a parkok tisztántartása mellett az iskolák, kultúrházak és orvosi rendelők kertjei is szebbek és tisztábbak lehetnek” – fogalmazott akkor a törvényhozó.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?