Nagy fogás: három megyében tevékenykedő cigarettacsempészeket vettek őrizetbe

Kedden három megyében tartott házkutatásokat a rendőrség a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) váradi ügyészeinek irányításával. Jelentős mennyiségű zárjegy nélküli vagy csempészett cigarettát, alkoholt és készpénzt foglaltak le.

Bihar, Szeben és Suceava megyében összesen 24 helyen tartottak házkutatást, hogy egy csempészettel gyanúsított hálózatot felszámoljanak, tájékoztatott a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint a hálózat tagjai idén áprilistól kezdve az unión kívülről származó cigarettát raktároztak a három megyében, majd a dohányárut piaci árusokhoz és kis élelmiszerboltokba szállították, és ellenőrizték ennek eladását.

Foró: Román Rendőrség

A házkutatások során 346 200 cigaretta, 1024 liter alkohol, 27 mobiltelefon, két digitális videorögzítő (DVR) és kép laptop került elő, ezeket elkobozták, akárcsak 74 500 lejt és 10 260 eurót. A házkutatások után négy, 24 és 55 év közötti korú személyt tartóztattak le 24 órára, ketten Bihar, ketten Suceava megyébe valók.

A házkutatások a rendőrség speciális műveleti osztályának támogatásával valósultak meg, az akcióban Bihar, Szatmár, Szeben és Suceava megyei rendőrök, szebeni különleges egységek, valamint bihari és suceavai csendőrök vettek részt. A nyomozást folytatják.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?