banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Nagy értékű adományt kapott a csíkszeredai kórház koronavírusos betegeket ápoló osztálya

Szárazgőzős tisztító és fertőtlenítő gépet adományozott a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tüdőgyógyászati, most koronavírusos betegeket ellátó osztálya számára a HD Cleaners – Meridian Invest cég. A berendezést szerdán adták át az intézménynek.

A 18 ezer lej értékű, szárazgőzzel működő készülék tisztításra és fertőtlenítésre is alkalmas, elpusztítja a vírusokat és baktériumokat, igazoltan alkalmas a koronavírus eltüntetésére is – sorolta fel az adományozó, Póra Róbert, aki szerda reggel adta át az osztály képviselőinek a tisztító és fertőtlenítő készüléket. Mint elmondta: az osztályon ápolták nemrég, és szeretné megköszönni ily módon az orvosok és ápolók példás gondoskodását. „Azzal a szeretettel adom ezt, amit itt kaptam” – mondta a vállalkozó.

Az adományt megköszönő dr. Konrád Judit kórházmenedzser kiemelte, egy éve már, hogy megfeszített munka folyik a koronavírusos betegeket ellátó osztályokon és fontos minden visszajelzés, amit az itt dolgozók kapnak, a pozitív visszajelzések pedig erőt adnak a továbbiakra.Fotó: Hargita Megyei Sürgősségi Kórház

A kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba is megköszönte az adományt és arra biztatott mindenkit, ösztönözzék jó szóval, pozitív üzenetekkel az ezeken az osztályokon dolgozó személyzetet.

A tüdőgyógyászati osztályon dolgozók köszönő szavait Dr. Dombi István tüdőgyógyász szakorvos, osztályvezető főorvos tolmácsolta. Mint mondta, egy éve tart a pandémiás időszak és most már érzik mindannyian ennek a súlyát, fáradtságát. Ezzel együtt továbbra is megtesznek mindent azért, hogy a betegeket ellássák, gyógyítsák.

Az esetek többsége súlyos
A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban szerda reggel 57 koronavírusos beteget ápoltak, közülük hat személy szorult intenzív terápiás ellátásra. Amint dr. Dombi István elmondta, a kórházban kezelt esetek többsége súlyos, néhány közepes lefolyású. Sok beteget megvizsgálnak ugyanakkor napi bennfekvéses rendszerben is. Az orvos azt tanácsolja, hogy akik a koronavírus-fertőzés tüneteit észlelik, értesítsék családorvosukat és jöjjenek el egy ilyen vizsgálatra, ahol tüdőröntgen és vérvizsgálat is készül. Amennyiben nem súlyos a beteg állapota, otthon gyógyulhat, de ha kórházi kezelésre van szüksége, akkor fontos, hogy azt időben megkapja. A koronavírusos betegek pozitív teszt esetén beutaló nélkül, teszteredmény hiányában beutalóval jelentkezhetnek a vizsgálatra, előjegyzés szerint, minden nap reggelén. Előjegyzést igényelni a 0758 117669-es telefonszámon lehet.   

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?