banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Munkaügyi egyezményt írt alá a román és az olasz kormány

Munkaügyi felügyelettel kapcsolatos együttműködésről és információcseréről írt alá megállapodást szerdán Bukarestben a román és az olasz munkaügyi miniszter, Marius Budăi és Andrea Orlando.

Andrea Orlando és Marius Budăi: kezet rá! | Fotó: gov.roA dokumentum aláírásán részt vett Nicolae Ciucă miniszterelnök is, aki azt hangsúlyozta, hogy a kormány számára „a román állampolgár a legfontosabb, akárhol tartózkodik”.

„A román és az olasz munkaügyi minisztérium kötelessége, hogy megoldásokat találjunk és intézkedéseket hozzunk a szociális védelem európai normáinak biztosítására mind az Olaszországban dolgozó – több mint egymillió – román állampolgárok számára, mind a Romániában élő olasz állampolgárok számára, akik körülbelül kilencezren vannak” – mondta a kormányfő.

Ciucă hozzátette, a szerdán aláírt megállapodás biztosítja, hogy a román és az olasz állampolgárok az uniós szabályokkal összhangban élvezhessék az Olaszországban és Romániában biztosított jogokat. A miniszterelnök azt is elmondta: hasonló kezdeményezéseket terveznek az Európai Unió többi országában dolgozó román állampolgárok esetében is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?