Munkabaleset Szászsebesen: lezuhant három emberrel egy magasemelő targonca szerelőkosara

Munkabaleset történt egy szászsebesi vállalatnál, egy Kolozs megyei vállalat három alkalmazottja megsérült. A sérültek közül egy Kolozs megyei, ketten Vaslui megyei illetőségűek, mindannyian számos sérülést szenvedtek. 

Izabella Ursaleş, a Fehér megyei munkaügyi felügyelőség vezetője arról tájékoztatott, hogy a három férfi egy csarnok tetőzetén végzett javítási munkálatokat, amikor lezuhant a magasemelő targonca szerelőkosara, amelyben a munkások voltak.

A munkások körülbelül hatméteres magasságból estek le. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 20, egy 39 és egy 47 éves férfiról van szó. A sérülteket a gyulafehérvári megyei sürgősségi kórházba szállították. Munkavédelmi felügyelők és rendőrök szálltak ki a helyszínre, a munkabeleset pontos körülményeinek kiderítésére vizsgálat indult.

Fotó: Borsi Balázs

A Fehér megyei rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy in rem vizsgálat folyik a munkavédelmi előírások be nem tartásának gyanúja miatt, vagyis azt vizsgálják, hogy történt-e bűncselekmény.

Az áldozatok többszörös sérüléseket és zúzódásokat szenvedtek. Az egyik munkásnál súlyos mellkasi sérülést és kétoldali pneumotoraxot (légmellet) állapítottak meg – közölte a gyulafehérvári megyei sürgősségi kórház.

Alexandra Mateş, a gyulafehérvári mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatott, hogy a Kolozs megyei illetőségű, 39 éves páciens koponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, ami kétoldali légmell (pneumotorax) kialakulását okozta. A 47 éves Vaslui megyei munkás koponya-, gerinc-, kar- és tüdősérülést szenvedett. A legfiatalabb, mindössze 20 éves, szintén Vaslui megyei munkásnak a feje, a hastájéka, valamint a medencéje sérült meg, és több csonttörése is van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?