Megöltek egy embert Hargita megyében

Előzetes letartóztatásba került szerdán egy gyilkossággal gyanúsított csíkszentmiklósi férfi.

A Hargita megyei rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint a gyanúsított ittas állapotban, egy vita hevében késelte meg egy falubelijét hétfőn este. A mentőket és a rendőröket még aznap 23 órakor riasztották a 112-es sürgősségi segélyhívószámon azzal, hogy eszméletlen állapotban találtak egy férfira egy csíkszentmiklósi házban. A helyszínre érkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A nyomokból a rendőrség és az ügyészség munkatársai arra következtettek, hogy a férfi erőszakos halált halt. A gyilkossági szakértők most azon dolgoznak, hogy az eset körülményeinek minden részletét feltárják. Megállapították, hogy a csíkszentmiklósi 62 éves S. L. aznap konfliktusba keveredett a szintén helyi 68 éves S. I.-vel, mindketten ittas állapotban voltak. A 68 éves férfi a vita hevében kést ragadott, és többször hasba szúrta, a jobb és a bal oldalon is a hat évvel fiatalabb társát. A szúrások következtében S. L. életét veszítette. A gyilkosság az elkövető lakásán történt.

Az ügyben emberölés alapos gyanújával nyomoznak, a gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, szerdán pedig a Hargita Megyei Törvényszék a 30 napos előzetes letartóztatását rendelte el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?