Jogerős ítélet született a háromszéki gyilkos ügyében

Gyilkosságért 20 év börtönbüntetést és korábbi rablásáért felfüggesztett büntetése letöltését szabták ki egy sepsiszentgyörgyi férfire.

Közel egy évvel gyilkossága elkövetése után jogerős ítéletet hozott a brassói táblabíróság a 36 éves R. András-Levente ügyében. A sepsiszentgyörgyi férfi tavaly márciusban gyilkolta meg idős jótevőjét, miután többé nem kapott pénzt az idős asszonytól. Mint arról beszámoltunk, a 81 éves áldozat korábban több alkalommal is segítette pénzzel támadóját.

Amikor a férfi sokadjára felkereste otthonában az asszonyt, korábbi jótevője megtagadta, hogy pénzt adjon neki, erre dühbe gurult és egy keze ügyébe eső üvegtárggyal fejbe ütötte. Az idős hölgyet városközponti lakásában találták vérbe fagyva. Gyilkosa szökni próbált, ám a helyszínen hagyta a táskáját, ez vezette nyomra a rendőröket, akik két nap után Brassóban tartóztatták le.

A sepsiszentgyörgyi bíróság alapfokú ítéletét a napokban erősítette meg a brassói táblabíróság, a jogerős ítélet szerint R. András-Levente húsz év és négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott gyilkosságért.

Mivel a tettes büntetett előéletű volt, rablásért öt év felfüggesztett börtönre ítélték, a mostani büntetéséhez még hozzáadták azt a 438 napot, amit még nem töltött le a korábbi ítéletéből. Ugyanakkor a tettesnek mintegy 33 000 lejes anyagi és erkölcsi kártérítést kell fizetnie az áldozat hozzátartozóinak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?